Dags igen...

Det har redan gått fyra veckor sedan förra behandlingsomgången. På tisdag är det dags igen för en ny "runda" antikroppar och cellgifter i Kristianstad. Det har faktiskt varit fyra ganska härliga veckor, frånsett att min sambo blev sjuk, som jag berättat om tidigare. Hon bor nu på ett korttidsboende inne i Skurup, eller på "himmet" om man så vill. Men det går skata men säkert mot det bättre. I morgon är det dags för ett möte med biståndshandläggaren om hur framtiden skall se ut.
Annars har veckorna flutit på. Intresset för trädgården har bara ökat och dessutom har ett visst städintresse infunnit så till vida att jag börjar röja i stallar och uthus. Redan nu har jag kört ett släp fullt med sådan som en gång var "bra att ha" till tippen/återvinningen. Förmodligen är det ytterligare några mer vändor till det stället.
Naturen har också spelar ut sina egna naturprogram i skymningen. Från vårt terrassdäck har jag haft sällskap av rävungar (bilden ovan), hjortar och rådjur. En falkfamilj har bosatt sig på gården och gör "flyguppvisningar" mornar och kvällar. Så det finns gått om ting som skingrar tankar från sjukdomen.
 
Men det är inte utan att den gör sig påmind - då och då. Illamåendet kan slå till ibland, senast i fredags då det började, utan orsak, på eftermiddagen och varade långt in på natten. Inget roligt och inget som jag kan rekommendera. Tankarna surrar också runt i huvud nu när nästa behandlingsomgång närmar sig. Även jag vet att det blir som förra gången, och att jag förmodligen inte reagerar. Men första gångens reaktion satte sina spår och finns kvar.
 
Utan för arbetsrummet fönster har de senaste dagarnas strålande som sol ersatts av åska och regn, och just mullrar det på ordentligt. Så idag blir det inomhusarbete med tvätt och strykning, kanske t o m något litet städförsök. Så jag hoppas ni njutit sommarens äventyr och är klara för en skön höst!
Leif